Man brukar säga att en människa minst gått igenom en ekonomisk kris under sin livstid. Mycket handlar om hur vi ska jobba för att undvika dessa kriser, men kanske ännu mer hur vi ska ta oss igenom dem när vi väl är inne i en.

Har du koll på hur mycket du borde ha sparat i en buffert? Om du tror dig ha svaret på den frågan bör du lägga på några tusenlappar. För nu blir det allt dyrare att leva och vi gör av med mer pengar. Då måste vi även tänka på att ha ännu mer i vår buffert för att klara av om något oväntat inträffar. Att låna via sms är en enorm trygghet som man kan ta till om man vet att pengarna kommer trilla inså man med lätthet kan betala av ett sådant lån. För det gäller att inte hamna ännu längre ner i träsket, vilket många artiklar varar om när det kommer till snabba lån. Men ett snabbt lån kan vara en mycket god idé om du gör det med rätt avsikter samt om du vänder dig till ett seriöst företag.

Vi har koll om vi vill

Enligt privat- och välfärdsanalytikern Jens Magnusson på SEB har vi svenskar bra koll på vår privatekonomi. Men vi har ändå en rad luckor som vi borde försöka fylla i för att få en mer stabil ekonomi. En viktig sak är att börja skriva ner alla sina utgifter och intäkter för att sedan blicka över och även reflektera över vad man kan göra bättre. Var klämmer skon om man säger så. Om det inte finns enkla lösningar måste man lägga om sitt liv och kanske förbereda sig på att flytta till något billigare eller att skaffa sig en bättre inkomst. Det finns många möjligheter, det gäller bara att välja vilket sätt man vill se världen på.