Vissa människor verkar inte kunna hålla i sina pengar vidare länge efter lönen trillat in. Detta har inte bara med mindre karaktär att göra utan nu har forskare sett att våra gener har något med i spelet att göra.

140457-us-dollarsHanden upp för alla som gillar att shoppa. Och att shoppa är något bra för en levande värld där mycket hänger på att pengar måste cirkulera för att samhället inte ska mossa ihop. Lån stimulerar ekonomin och gör i sin tur att vi människor blir stimulerade. Och visst handlar det mycket om hur mycket man tjänar och har i sin plånbok, men detta är inte hela sanningen. För vissa människor är bättre på att spara än andra och andra känner att de konstant har ett sug att få göra av med pengar för att bli tillfredsställda. Detta handlar inte om att man har mindre karaktär utan helt att man har andra gener – en lite mer pulserande shopping-gen som gör att man enkelt kan klassas som en shopaholic.

Skyll på dina gener

Money-saving habits appear to be partially genetic and are not necessarily dependent on your age, according to the study from researchers Henrik Cronqvist and Stephan Siegel.

Detta hävdar två ekonomer som studerat detta och menar på att det handlar inte om ålder fullt ut, ytan om våra gener och att detta är något som följer oss genom hela livet. man har gjort många tester på människor samt tvillingar och enäggstvillingar för att försöka sammanställa om man kan se några samband – vilket man gjorde. Så, känner du att du har ett sug efter att shoppa så ge dig hän och sedan kan du alltid skylla på dina gener, för visst ska man alltid ha någon att skylla på?