Det här med sms är något som delat upp människor i två läger: det ena tar stark strid emot medan den andra ser det som en utväg och trygghet att sådana företag finns. Men, vad är egentligen det här med snabba lån?

Ett snabbt lån betyder att du kan få pengar fort och utan större försäkring. Men, dess baksida är att räntan är otroligt hög så om du inte kommer kunna betala tillbaka i snabb tid så kan du hamna i en nedåtgående spiral och med det få extra tyngt på axlarna att kunna resa dig upp. Dock är detta inget som ska avskräcka från att ta ett sådant lån utan det handlar helt om vad du har för karaktär och varför man väljer att ta ett lån för att få snabba pengar. Är det för man vill köpa den där snygga Acnetröjan eller är det för att betala en fuktskada som kan bli ännu dyrare om man inte gör någonting åt den.

Tänk tre gånger

När det kommer till många beslut i livet så handlar det om att vi ska försöka att tänka så mycket som möjligt för att lyckas göra rätt beslut. Det här med spontanitet kan vi lämna åt kärlekens impulser. Men när det kommer till inköp och utgifter gäller det att väga för och nackdelar och att tänka realistiskt och långsiktigt. Något som inte är det enklaste alla gånger och som då främst sätter unga människor i skuldberg då man tror att man är skyddad från livets alla faror och att när det blir otroligt jobbigt så kan någon komma och ta bort allt det jobbiga. Men, när människor då menar att vi måste förbjuda dessa snabba lån då det skadar så många människor så tar man ifrån människans fria vilja att själva kunna få bestämma över sina egna liv. Vad vi gör får olika konsekvenser och vad är det man säger om inte att man lär sig av sina misstag om man sätter sig i en sådan knipa. Vad vill vi egentligen har för ett samhälle om vi ska gå runt och kontrollera varandra och bestämma vad vi får och vad vi inte får göra. Så länge man inte skadar en annan människa och gör olagligheter så borde vi få bestämma själva.

Hårdare krav på kreditföretagen

Det finns många oseriösa företag inom branschen för smslån. Istället för att dra alla företagen över en kan och smutskasta hela branschen vill Regeringen istället skärpa kraven för att få mer ordning och säkerhet. Så viktigt är att du vänder dig till ett företag du får förtroende för. Om du exempelvis tar ett lån på 3000 kr från cashbar.se blir det några hundralappar du får lägga till när du ska betala tillbaka lånet. Då gäller det att veta om det är värt det eller inte. Och detta kan du enkelt göra genom att ställa dig frågorna:

  • Vad händer om jag inte tar ett lån, hur kommer min situation förändras
  • När kommer jag kunna betala tillbaka
  • Om jag ser långsiktigt, hur kommer ett lån att påverka mig.

Så, det här med smslån är både bra och dåligt. Dåligt om du inte har karaktär och tar lån för att shoppa, men otroligt bra om du behöver snabba pengar och vetatt du kommer kunna betala tillbaka snabbt.