Har det sinat rejält på bankkontot under semester? Detta hör till, men det är viktigt att du kommer i ordning igen för att slippa frestas av att låna pengar. Det är enklare än du tror att göra små förändringar som drar ner dina utgifter varje månad.

spargrisPrecis som vi skrev om i ett tidigare inlägg är det många som har det knapert med pengar vissa stunder varje år. Detta brukar främst vara efter jul och sommaren, då det oftast går åt lite mer pengar än vanligt. Det är därmed många som frestas att ta ett så kallat snabblån för att få ihop till månadens räkningar. Med ett snabblån kommer oftast höga räntor vilket kan blir dyrt i längden om du inte betalar tillbaka de lånade pengarna i tid.

Så försök att inte frestas av att låna pengar nu lagom efter sommaren och semestern. Försök se över ekonomin om du tycker att det är knapert i plånboken, och vänta in nästa löning. Aftonbladet delar med sig av några bra tips på hur du kan dra ner kostnaderna ett tag, för att komma i rutin mer ekonomin igen.

Spara pengar snabbt

Det första tipset är klassiskt, ta med dig matlåda till jobbet och ät middag hemma istället för att gå ut. Det är svårare än man tror ibland när tiden inte räcker till. Men med god planering och vilja kan du spara tusenlappar. 

Det tips som har störst del i sparpaketet är att skippa dyra uteluncher – Aftonbladet

Samma sak gäller kaffet som du köper på språng eller på vägen till jobbet varje dag. Brygg kaffet hemma istället och ta med dig en egen to-go termos. Kaffet blir oftast godare när du får brygga det precis som du själv vill. Det är faktiskt de små utgifterna som är enklast att vänja bort och som samtidigt gör att du spar stora summor pengar genom en förändring.

Andra smarta saker är att se över din telefonräkning, hur mycket bilen kostar och om du kan välja billigare råvaror i mataffären. Kolla efter extrapriser, välj jogging i skogen istället för att betala ett dyrt gymkort och åk buss istället för att ta bilen varje dag. Många bäckar små och du kommer att spara pengar, vi lovar!