Allt fler företag väljer i dag att spara in på diverse kontorskostnader av olika slag. Och inte är ju det heller särskilt konstigt med tanke på hur stora dessa utgifter faktiskt kan komma att bli ibland. Ju större kontoret och företaget är, desto mer verkar helt enkelt de anställda missbruka deras position. Allt fler verkar villiga att ”låna” hem både det ena och det andra. Vilket i sin tur resulterar i att det knappt finns något kvar till kontoret i sig.

För även om kontorsmaterial kostar cirka 359 kr per anställd, blir det stora summor i längden. Många anställda verkar helt enkelt missbruka sin situation, och tjuvar både det ena och det andra. Något som ju i många avseenden är både pinsamt och olagligt, men allra mest omoraliskt.

Jag är helt övertygad om att många anställda och chefer där ute känner igen sig i detta dilemma, men ingen av er besitter nog inge vidare lösning. Många verkar helt enkelt föredra att sno prylar från sitt eget bolag, oavsett om det så handlar om en fjuttig hålslagare eller massa bläckpennor. Kom bara ihåg att i längden så är det stora summor det handlar om, och det kan komma att slå tillbaka på dig själv förr eller senare.