Det finns många för och nackdelar med så kallade snabblån. Fördelen är att pengarna kommer in på kontot inom några minuter, nackdelen är att räntorna oftast är höga och återbetalningstiden kort. För att göra det lättare för låntagaren finns långivare som erbjuder lång löptid.

 

pengarAtt låna pengar är oftast en nödlösning för många som behöver pengar med kort varsel. Det kan handla om snabblån, smslån eller ett enkelt privatlån. Det man måste komma ihåg är att räntan på dessa typer av lån vanligtvis är ganska höga och ska betalas tillbaka inom en snar framtid. Om man inte betalar tillbaka inom avtalad tid leder detta till att skulden blir större och större efter varje månad vilket i sin tur gör avbetalningen svårare med tiden.

”Tänk på att företagen är skyldiga att informera om alla kostnader för lånet och vad slutbeloppet blir” – Leva&Bo.

Tack och lov finns det företag som lånar ut pengar med lång löptid och samtidigt visar vad priset skulle bli om man betalar snabbare. Sekina har valt att fokusera på lån med längre löptider – 1 år och uppåt – men visar även priset vid snabbare avbetalning. De som riskerar att fastna i kortsiktiga smslån med höga räntor har på det här sättet chansen att välja lämpligare alternativ och få förståelse för vad de närmaste alternativen till smslån kostar.

Företag som ger snabblån ökar

Uppsala Nya Tidning skriver man att antalet företag som erbjuder snabblån har ökat de senaste åren. Man kan även se att företagens omsättning ökar och att fler väljer att  låna pengar. Tyvärr kan man samtidigt se att anmälningarna till Kronofogden ökar i samma takt som ansökningarna om lån kommer in.

Tänker man ta ett snabblån i slutet av nästa månad delar Leva&Bo med sig av bra tips att tänka igenom innan man beslutar sig för att ta lånet. Allt för att man ska kunna försäkra sig om att man faktiskt har chans att betala tillbaka de lånade pengarna inom avtalad tid.