Ethereum är världens näst största och populäraste kryptovaluta. Intresset för ethereum är stort och många vill äga kryptovalutan. När du köper ethereum ska du göra det av en säker handlare och läsa på innan du köper.

Ethereum är den näst största kryptovalutan, bitcoin ligger på första plats. 2015 lanserades ethereum officiellt och har sedan dess bara vuxit sig allt större. Intresset för att investera i etehreum ökar stadigt. Om du är intresserad av att investera i ethereum ska du kolla in https://bt.cx/sv/ethereum-ether/ och läsa mer. Som med alla kryptovalutor är det viktigt att du läser på innan du handlar och köp endast av etablerade aktörer som är säkra. Många anser att ethereums potential är enorm och om du också anser det kan det vara värt att köpa ethereum. När du investerar i ethereum bidrar du till att stärka ethereums position. Många ser den volatila kursen som en källa till att tjäna pengar genom att försöka pricka toppar och bottnar i kursen.

Ether är själva valutan

Ethereum är egentligen själva mjukvaruplattformen och ether är kryptovalutan som används på den digitala plattformen och det är den du köper. Ether är känt som själva bränslet som driver hela Ethereums ekosystem. Ethereum är likt bitcoin decentraliserad och helt fristående från inblandning av någon stat eller myndighet. Det gör också att det inte finns någon säkerhet för prisutvecklingen. Vad ethereum är värt beror helt på utbud och efterfrågan och därför kan kursen svänga väldigt mycket och snabbt. En vanlig valuta som en myndighet eller stat har kontroll på har ett mer stabilt pris. Ethereums popularitet har påverkat ethers kurs i positiv bemärkelse.

Bitcoin och ethereum skiljer sig åt

Bitcoin och ethereum är de enskilt största kryptovalutorna i världen för tillfället. Men faktum är att som kryptovalutor är de ganska olika. Bitcoin är ett betalningssystem och har syfte att konkurrera med andra betalningssystem och banker. Målet med ethereum är att ersätta tredje parter på nätet. Ethereum betraktas också som ett komplett ekosystem. Bitcoin och ethereum tävlar inte om samma marknadsandelar. Det går att se det som att ethereum och bitcoin stödjer varandra genom deras respektive framgångar.