En del människor hamnar ibland i skuldfällor. Det kan egentligen vara vad som helst som bidrar till att det händer. Och att ständigt oroa sig för ekonomin kan försämra hälsan avsevärt. Att då få en chans att bli av med sina skulder är för många den högsta önskan.

Det är viktigt att ha en stabil ekonomi. Det vet alla. Ändå händer det som inte får hända alldeles för många människor. Man hamnar i en ekonomisk, ohållbar situation där man tillslut får låna till konsumtion avseende det viktigaste man kanske behöver. Det kan till och med bli så illa att man tillslut hamnar hos kronofogden med betalningsanmärkningar till följd. Och med sådana i bagaget är det mycket svårt att få ett lån för att lösa alltihopa.

Att ta sig ur skuldfällan

Så vad ska man då göra när det gått så långt? Hur löser man skulderna man dragit på sig? Och hur har situationen uppstått från första stund? Dessa är frågor man måste ställa till sig själv oavsett hur jobbigt det kan kännas. Kanske har man ett missbruk av att shoppa eller för dyra vanor? Eller har man hamnat i skulder för att man haft otur att allt hemmavid gått sönder samtidigt och inget kapital finns som täcker? Oavsett vilket så finns det faktiskt långivare som är villiga att låna ut pengar även till de som inte har så god kredithistoria eller äger betalningsanmärkningar.

Det går även att ansöka om skuldsanering. Detta har dessvärre ökat och i Aftonbladet finns det att läsa om just detta och hur man blir skuldfri genom att ansöka om skuldsanering. Maria Johnsson som arbetar på Skuldsaneringsenheten hos Kronofogdemyndigheten säger; ”Vi var inte beredda på den här anstormningen”. Detta bevisar hur många människor det finns som önskar bli av med sina skulder för gott.

Programmet Lyxfällan

Många är vi som vet vad Lyxfällan är för program på Tv. Många kanske tänker att hur kan man ens tänka sig att ställa upp i ett sådant program? Skäms man inte? Jo, det gör säkert de som är med i programmet, men kanske är de så långt nere i sin ekonomiska kris att de är villiga att ta all hjälp de kan få. Och programmet har ju även hjälpt oerhört många människor att lösa sina skulder vad det än berott på.