I livet så gör vi många vägval, vissa bättre och andra sämre. När det kommer till val av jobb är det viktigt att vi ständigt lyssnar på vår inre röst och helatiden ställer oss frågan om vi trivs eller om vi vill vidare.

Tänk om det vore så enkelt att det fanns en spåkula som kunde berätta för oss vilket jobb vi borde satsa på och gå helhjärtat in i. Det skulle underlätta en hel del. Men det skulle även göra att det blev otroligt tråkigt, och tänk då om man fick svaret att man inte hade några karriärsmöjligheter och blev tvungen att skrubba golv resten av sitt liv. Nej, att gå med jobbångest är en del av livet, lika stor del som att gå och undra över om man gjort rätt val när det kommer till kärleken. Vad som kan vara bra om man vill blicka upp och se efter vad som finns är att kolla på hur arbetsmarknaden ser ut och var det kan tänkas finnas stora möjligheter till att snabbt få jobb. Men, självklart så finns det ingenting som stoppar en från att starta eget.

Jobb att satsa på

  • Ingenjörer
  • Sjuksköterskor
  • IT-specialister
  • 12. Specialpedagoger
  • 13. Läkare
  • 14. VVS-ingenjörer

Dessa punkter är tagna från en artikel ut Dn.se där de har räknat upp en mängd olika jobb som det kan vara värt att hålla lite extra utkik på. Så har man en dragning till några av dessa kan det vara värt att ta ett hopp och chansa på en ny karriär. Denna statistik har Arbetsförmedlingen tagit fram och de spår även att under 2014 så kommer 1,3 miljoner nya rekryteringar att göras. Så ska man söka nytt jobb är det nu man ska göra det. Är det så att man har jobbat ett tag så är det en merit som väger tungt. Samt att man ska gå klart de linjer man nu är inne på och inte hoppa av skolan även om det skulle vara så att man fått jobb.

Att starta eget

Att starta eget är en dröm för otroligt många. Bara tanken på att finna en snygg visitkort mall får en att vilja starta eget på en gång. Men konstigt nog när det är så många som vill bli entreprenör så är det väldigt få som vågar göra verklighet av drömmen. Vad det handlar om är att fundera på var man skulle bli lyckligast: på ett jobb eller som egenföretagare. Väljer man det senare alternativet så finns det otroligt mycket hjälp man kan få både från Arbetsförmedlingen men även olika forum och andra sajter som jobbar med just detta och finns för att underlätta uppstarten. Även om det nu har blivit lite hårdare för att få aktivitetsstöd så ska man inte se detta som ett hinder utan endast som en sporre och att man inte ska bli stoppad. Ta en lång funderare och tänk på hur du vill leva ditt liv. För om det skulle bli fel så kan man alltid komma tillbaka och bli anställs igen. Men man kan gå ett helt liv och ångra att man inte satsade.