Många är vi som kommer ihåg de två figurerna Spara och Slösa från tidningen Lyckoslanten. Men vilken av dem var vi då, och vem av dem är vi nu?

När det kommer till vår privatekonomi är det ett ämne som får många människor att börja skruva lite extra på sig. Så till den grad att man önskar att man kunde skruva ner sig under jorden och komma upp på ett helt annat ställe där man slapp besvara obekväma frågorna i form av vad man gör av sina pengar. Man kan försöka att fly, men man kan inte komma undan.  Så, det bästa sättet är att få en sund relation med sin ekonomi, och att redan på unga dagar lära sig pengars värde och att lyckas spara.

Släng på rätt sätt

Att shoppa är otroligt roligt. Men när man shoppat så mycket att det gamla måste bort är det idioti att slänga sina kläder och prylar i soporna. Det är oftast helt fungerande prylar och bra kläder. Att då sälja dina saker kan vara en väg till en bättre ekonomi, och även att vara en lite grönare människa. Köp och sälj på Fyndtorget.se så kommer du få en helt annan syn på saker och dess värde. Du kan även ha som regel att endast får shoppa något nytt om du säljer något.

 

Summa summarum är det viktigt att du tar reda på vilken typ av människa du är så du får större förståelse för dina behov och kan göra upp en bra plan som du kan långsiktigt leva med. För visst ska vi få shoppa och må bra, men inte på bekostnad av att andra delar i vårt liv ska få lida.