Spara pengar på lån och försäkringar
 

Lån och försäkringar är viktiga beståndsdelar i många svenskars privatekonomi. Därför är det viktigt att veta vad man ger sin in på när man tar ett lån eller tecknar en försäkring. Det finns också pengar att spara på att jämföra olika försäkringsbolag och finansinstitut.

Privatekonomi är viktigt, och lån och försäkringar utgör en stor del av detta. Stora summor går varje månad till att betala av på olika lån, samt till att betala försäkringspremier. När det gäller försäkringar är det samtidigt viktigt att veta vad man får. En dyrare försäkring kan ge dig precis det skydd som du behöver. Du hittar information om lån & försäkringar på sajten Konsumentiq.

Genom att jämföra olika försäkringsbolag kan du spara stora pengar, vilket bland annat visas i den här artikeln. En sak som lyfts fram i artikeln är att det är viktigt att inte sätta lösöresumman för lågt när man tecknar hemförsäkring. Blir du av med en enda sak, exempelvis din dator, vid ett inbrott och har uppgett lösörets halva värde, då får du bara ersättning för halva datorns värde från ditt försäkringsbolag.

Många gör en årlig översyn av sina försäkringar, och jämför om de kan få bättre villkor hos ett annat bolag. Detta är dock inte alltid att rekommendera, framför allt inte när det handlar om djurförsäkringar. Om du byter försäkring för din hund, och den utvecklar en sjukdom, kan ditt nya försäkringsbolag hävda att hunden hade sjukdomen redan innan du bytte bolag. Detta berättar Svt Konsument.

Om du har svårt att få försäkring

Har du ansökt om en personförsäkring, som en barnförsäkring, livförsäkring eller sjukförsäkring, men fått avslag? Sen början av året går det att överklaga beslut av denna typ till Personförsäkringsnämnden. Detsamma gäller om du erbjuds en försäkring med någon form av inskränkning, som en tilläggsklausul eller en högre premie, skriver Privata Affärer.

Har du svårt att få ihop de pengar som krävs för att betala premien för en försäkring som du verkligen behöver? Då kan det vara läge att göra en översyn av dina totala utgifter. Här hittar du en guide till hur du går till väga för att göra en hushållsbudget.