Behöver du få ihop pengar snabbt kan det kännas tungt att lägga undan flera hundra kronor varje månad, men det finns faktiskt sätt som gör att du kan spara tusenlappar – allt som krävs är lite disciplin och kreativt tänkande.

Det finns en rad olika sätt man kan spara pengar på, du kan till exempel låna pengar om det verkligen är brått att få ihop slantarna eller så kanske du tänker långsiktigt och börjar spara i god tid. Det sistnämnda är ofta det mest ekonomiska valet i längden, men också det svåraste. Att spara ihop pengar kan kännas jobbigt och kanske som något man inte tror ska gå – men det finns några knep som gör att du kan spara flera tusenlappar i månaden bara du tänker till lite kring din ekonomi.

Så sparar du flera tusen varje månad

Brukar du göra många impulsköp och kanske unna dig en takeaway-kaffe då och nu? Det gör vi allihop, men det är också här våra pengar försvinner. Något som privatekonomen Ingela tipsar om i en artikel som Expressen publicerat är just att hejda den här typen av konsumtion eftersom det faktiskt försvinner mer pengar än vad man kanske tror. Och vad är det egentligen som du själv spenderar pengar på och är alla utgifter verkligen nödvändiga sådana? Vad Ingela också tipsar om är att sluta köpa lunch och i stället ta med matlåda som du lagat i storkok, använda butikernas matkuponger och fokusera på deras reavaror vid mathandlingen. Samma gäller vid annan konsumtion, kanske ett köpstopp skulle vara något eller att du bara handlar på second hand ett tag? Är garderoben full av plagg du inte använder skulle du kunna sälja dessa och få lite slantar för dem. Sen kan det vara smart att handla allt du vill köpa när det inte är säsong för dem, alltså vintersaker sommaren och tvärt om för då brukar de säljas billigare.

Några andra klassiska spartips är att se över dina befintliga räkningar och kanske lägga om lite lån, byta bank och se över vilka konto- och kreditkort som kostar mer än de smakar. Gör du detta kommer du snabbt märka hur du spar flera tusen varje månad!