Många kattägare blir snart varse om att det där med försäkring kanske inte var det enklaste att välja. Det räcker bara med en kort överblick och det blir genast svårt att avgöra vilken som är mest lönsam. Ändå är det så att du inte vill att katten ska bli en kostsam affär. En tumregel kan vara att hålla utkik efter kattförsäkringar utan karenstid.

Svedea kattförsäkring får goda omdömen och recensioner, bland annat för att den inte har någon karenstid. 20 dagars karens är annars vanligt bland andra kattförsäkringar. Många djurförsäkringar har också dyra självrisker, därför är det alltid bra att titta på hur hur du skulle behöva lägga ut själv om olyckan var framme och vad den rörliga delen ligger på för procentsats. När något väl händer ska du vara väl påläst och inte bli överraskad om det är något som inte försäkringen täcker.

Jämför alltid olika försäkringar och läs på olika omdömen innan du bestämmer dig vad som passar bäst för er.

Tandvård, kastrering och mer

Se till att kattförsäkringen täcker tandvård och komplikationer vid kastrering. Om veterinären rekommenderar avlivning ska din försäkring täcka även det.

Priserna för djurförsäkringen ökar stadigt, skriver bland annat SVT. En hundägare som vände sig till Plusredaktionen berättade att hennes försäkringspremie ökat med 138 %. Experterna förklarar det bland annat med dyrare veterinärvård. Tidigare har ersättningstaken försvunnit och veterinärernas produkter har utvecklats. Många menar också att det inte kommer sluta här, utan att de kommer fortsätta öka ett tag till. Därför är det extra viktigt att välja en försäkring som får goda omdömen och som täcker alla de saker som din katt kan råka ut för.

För att minska kostnaderna och riskerna bör man se till att vaccinera sina djur mot rekommenderade sjukdomar. En företeelse som på senare tid har börjat sjunka. Du ska alltid se till att vårda katten ordentligt, då kommer den förhoppningsvis leva längre och ni kan tillsammans njuta av de fina stunder ni har med varandra. Lägg pengar på bra foder och läs på om vad just din kattras tycker om och mår bra av!