Alla kan bli bättre på det de gör, inte minst chefer och ledare som har höga positioner.

Är du en på en chefsposition i näringslivet och vill utvecklas? Kanske vill du bli bättre på att stödja eller följa upp affärsmål, vet vilka nyckeltal du ska använda och på vilket sätt, lära dig se om ni är rätt organiserade och har processer som stödjer affärsmålen på plats. Gå en ekonomiutbildning på SSE Executive Education för att bli ännu tryggare i din roll, det kan du titta vidare på här https://exedsse.se/program/ekonomiutbildning/.

En bra eller en dålig chef?

Hur vet en att man är en bra chef? Det syns bland annat på medarbetares trivsel, även om det är många faktorer som spelar in. Ett destruktivt ledarskap däremot, det ger snabbt resultat, inte minst i form av vantrivsel och ibland även ohälsa. På Dagens Nyheter går det att läsa om hur en anställd själv kan göra när chefen helt enkelt är dålig och inte rätt person på rätt plats:

Ge konkreta exempel på det som inte fungerar. Är chefen för aggressiv? Ge exempel på när det har inträffat och hur det fick dig att känna dig. Är chefen för otydlig? Ge exempel på när det inte fungerat och varför Dagens Nyheter

Dåligt ledarskap går det även att läsa om här, där en hög chef nyligen avgått efter att ha anklagats att vara antisemitisk mot judiska läkare på samma sjukhus. Det är Karolinska universitetssjukhuset det gäller och avslöjandet har blivit lite av en skandal. Mer om detta går att läsa om även i denna artikel från Dagens Medicin.